Thorshammer til bikeren.

jan 31, 2023 | Webshop

Et kig på biker smykker

 

Har du nogensinde set en biker prydet med kranie ringe og halskæder med Thors hammer? Hvis ja, har du sandsynligvis bemærket den unikke måde, som rockere klæder sig på – helt ned til de smykker, de bærer. Men hvorfor er bikere så glade for kranie-designs, vikingesmykker, thorshammer smykke og andre kranie-baserede accessories? Lad os tage et kig på, hvorfor bikere elsker deres skullsmykker.

 

Det er en god idé: Betydningen bag kraniedesigns

Kranier har længe været forbundet med død, fare og dødelighed. Det giver mening, når man tænker på, at kranier findes på kirkegårde, slagmarker og andre steder, der forbindes med livets eventuelle afslutning. For mange mennesker er kranier en påmindelse om livets endelige uundgåelighed. For nogle motorcyklister er det at bære disse symboler en påmindelse om at nyde livet fuldt ud, mens de stadig kan. Og man må sige at bikere i den grad lever livet til fulde.

 

For andre motorcyklister eller bikere er kranier imidlertid et symbol på styrke og selvtillid – en slags udfordring til selve døden. Det er ikke ualmindeligt, at rockere bærer store ringe eller halskæder med et truende kranie-design som en måde at sige “Jeg er ikke bange!” På denne måde bliver kranier til symboler på magt snarere end symboler på død eller fare.

 

Thors hammer og andet tilbehør

Et andet populært smykke blandt rockere er Thors hammer – også kendt som Mjölner – som var et vigtigt symbol i den nordiske mytologi. Thor blev anset for at være tordenguden, og hans hammer skulle efter sigende have nok kraft til at jævne bjerge med jorden; for mange bikere symboliserer denne hammer styrke og beskyttelse mod skader. På samme måde bar vikingerne ofte deres egen version af Thors hammer, som havde indviklede udskårne designs, der skulle beskytte dem mod onde kræfter eller uheld. For mange moderne motorbikere tjener det at bære sådanne genstande som en påmindelse om, at de også er stærke nok til at klare alle de udfordringer, der måtte komme på deres vej. Desuden mente man, at nogle typer vikingesmykker som f.eks. armbånd bragte held og lykke eller endog afværgede sygdomme – endnu en grund til, at de er blevet populære blandt moderne bikere eller rockerer, der ønsker et ekstra lag beskyttelse, når de er på farten.

 

Som vi kan se, er der mere end det, der møder øjet, når det kommer til, hvorfor bikere er glade for smykker i skull-design og kranier – disse accessories giver dem styrke og mod på deres ture og fungerer samtidig som påmindelser om, at livet er værdifuldt og bør leves fuldt ud, før det slutter. Uanset om du søger beskyttelse mod onde kræfter eller blot ønsker noget sejt, der ser godt ud på din motorcykel – overvej at anskaffe dig nogle kranie-smykker eller skull halskæder! Du vil blive glad for, at du gjorde det!