Sådan får du styr på strømmen derhjemme

Uanset hvilken type bolig du bor i, er der ingen tvivl om at vi alle før eller siden skal forholde os til strømmen. Det gælder hvad enten det er i form af en elregning eller når vi skal have installeret den nye lampe over spisebordet.

Og i disse tider hvor priserne blot stiger og stiger, kan man hurtigt blive fristet til at klare det meste selv, og dermed spare penge på at hyre hjælp udefra. Men det er ikke altid, at det er den bedste løsning. Her får du en lille gennemgang af hvad du må og ikke må pille ved, når det kommer til strøm og el–installationer.

Enkelte ting må du faktisk godt gøre selv

Når det kommer til el er der enkelte ting du godt selv må klare. Dog er det vigtigt, at du eksempelvis Midtjysk El Center, hvis du er i tvivl om, at du kan løse opgaven ordentligt. For det handler ikke blot om hvorvidt du rent faktisk kan klare det selv, men også om din og dit hjems generelle sikkerhed.

Her er et par eksempler på opgaver du gerne må løse uden autorisation:

  • Tilslutte køleskab eller komfur

  • Montere dine lamper

  • Skifte en opvaskemaskine

  • Skifte en stikkontakt

  • Trække en eller flere ledninger

Når du skal bruge en elektriker

Hvis du ikke selv er tryg ved at klare opgaven selv, eller du eksempelvis skal trække en indvendig ledning i din væg, er det altid en god idé at henvende sig til en professionel. Uanset hvor du er i landet, er der altid en lokal elektriker, der kan hjælpe dig. Du kan blandt andet henvende dig til Midtjysk El Center, hvis du bor i midtjylland.

Et godt råd herfra er altid at spørge efter et prisoverslag inden du takker ja til den specifikke elektriker. Så ved du nemlig hvad du skal betale på forhånd.