Fordelene for dig ved at vælge multifokale kontaktlinser

Der findes flere forskellige typer af linser, og det er forskelligt fra person til person, hvilke der passer til ens syn. For at vælge de rigtige kontaktlinser, er det altså nødvendigt at se en optiker. Der er flere fordele ved multifokale kontaktlinser, og de fleste kan bære dem.

Hvad er multifokale linser?

Man kalder også de multifokale kontaktlinser for flerstyke kontaktlinser. De kaldes flerstyrke-linser eller progressive linser, da de kan korrigere nær- og langsynethed. Derudover er der i midten et læsefelt, hvilket gør der er glidende overgang. Den glidende overgang gør det muligt at have flere styrker i samme par linser, hvilket er en stor fordel for mange, da der er mange som kan have brug for forskellig styrke i forhold til at se tæt på eller langt væk.

Forskellige typer

Som de fleste typer kontaktlinser, så kan multifokale linser også fås som både endags-, døgn- og månedslinser. Valget af hvilken type som passer bedst for dig, kan afhænge af flere ting som, hvor god du er til rengøring og opbevaring, livstil og behov. Fælles for de tre typer og altså multifokale kontaktlinser er, at de kan bruges, når en person har brug forskellig styrke til at se langt væk, eller når der skal læses.

Fordelene

Det er en klar fordel ved multifokale linser, at der er glidende overgang i, da det vil være mere behageligt for dine øjne. Derudover er der, som nævnt også det praktiske i, at du ikke skal rende rundt med et ekstra par læsebriller med en anden styrke i tasken, når du har dine normale linser på. Med multifokale kontaktlinser kan du jo nemlig have flere styrker i, og undgår ekstra par briller. En fordel ved linser frem sammenlignet med briller er også, at de følger mere med synet vej, hvilket altså specielt også er gældende med de multifokale kontaktlinser.