Det er lovpligtigt at opsætte flugtvejsskilte i offentlige bygninger og på arbejdspladser

maj 6, 2022 | Gadgets, Generelt, Guides

Det er lovpligtigt at opsætte flugtvejsskilte i offentlige bygninger og på arbejdspladser, når den nærmeste flugtvej ikke er åbenlys. Mange af vores flugtvejsskilte og vejvisningsskilte er fotoluminescerende, så de kan ses i timevis, efter at lyset er slukket. Dette sikrer, at alle kan finde den hurtigste vej til en flugtvej eller nødudstyr, selv hvis strømmen svigter. Vi ser alle sammen flugtvejsskilte og vejvisningsskilte hver dag uden at tænke over dem – men når katastrofen rammer, er de afgørende. Så næste gang du ser et flugtvejsskilt, skal du tage dig et øjeblik til at værdsætte dets betydning – det kan en dag redde dit liv.

I en farlig situation kan et flugtvejsskilt vise vej

I en farlig situation kan et flugtvejsskilt vise vej til den nærmeste udgang, så alle i bygningen hurtigt kan komme ud. Hvis der er mange udgange i en bygning, bør der derfor opsættes flere skilte. Loven kræver flugtvejsskilte i offentlige bygninger og på private og offentlige arbejdspladser, når den nærmeste flugtvej ikke er tydelig. Skiltets piktogram af en flygtende mand kan let forstås internationalt. Du kan derfor også bruge skiltene, hvis du driver en virksomhed eller institution i udlandet. Flugtvejsskilte er afgørende for sikkerheden i alle bygninger, hvor mennesker samles. I en nødsituation tæller hvert sekund, og at have klart markerede flugtveje kan betyde forskellen mellem liv og død.

flugtvejsskilt skal hænges i øjenhøjde så det er synligt og klart

Et skilt skal hænges i øjenhøjde, så det er synligt fra alle vinkler, og der skal tages hensyn til blinde vinkler, når skiltet vælges placeret. Det er vigtigt at bemærke, at skilte på døre kun kan ses, når døren er åben. Skiltene bør placeres på veloplyste steder, hvor de er let tilgængelige. Desuden bør de fjernes, hvis de ikke længere er relevante. Placer dine skilte i overensstemmelse hermed og fjern dem om nødvendigt for at sikre, at alle kan dem.